20 C
Ptolemaida
23 Αυγούστου 2019
Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».
Αρχική » ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ » Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».

Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του
κόσμου, στην ωραιότερη λέξη της ανθρώπινης φύσης».

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη από γυναίκες αίθουσα, στο Αμφιθέατρο του ξενοδοχείου «Παντελίδης», πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της «Ενωμένης Εορδαίας» με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας. Μια εκδήλωση, διαφορετική από τις άλλες, μια εκδήλωση γεμάτη αγάπη, αφοσίωση και στοργή.

Σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή, την προεκλογική, ο υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και όλα τα μέλη της ενωτικής δημοτικής παράταξής μας, έχουμε αποφασίσει να πορευτούμε με γνώμονα την προσφορά στον τόπο και στον συνάνθρωπο.

Επιλέξαμε να συμμετάσχουμε σε εθελοντικές πανελλήνιες δράσεις, δημιουργήσαμε μια βιβλιοθήκη, γιατί πιστεύουμε ότι η πολιτική είναι στάση ζωής και προσφοράς

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 λοιπόν επιλέξαμε να τιμήσουμε την γυναίκα, μέσα από τον σπουδαίο ρόλο της μητέρας.

Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία της ψυχολόγου κυρίας Μαίρης Βαρβαρούση με τίτλο: «Μητρότητα, ευλογία και σύγχρονη πρόκληση», ο επικεφαλής της «Ενωμένης Εορδαίας» τίμησε ως πρότυπο Μητέρας την Βασιλική Ελευθεριάδου. Η οποία έπρεπε να αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη δοκιμασία του κόσμου, να παλέψει για τη ζωή του παιδιού της, έναντι στην γραφειοκρατία, με αντίξοες συνθήκες και πολλά εμπόδια.

Μιλώντας η κυρία Ελευθεριάδου ανάφερε τον δικό της αγώνα και ολόκληρης της οικογένειας. Ευχαρίστησε τους ανθρώπους που βοήθησαν στη δύσκολη διαδρομή, που όμως είχε ως αποτέλεσμα να μπορεί σήμερα να καμαρώνει τον γιο της, τον μικρό Χρηστάκη Εμμανουήλ, να μεγαλώνει υγιέστατος.

Η Βασιλική Ελευθεριάδου το βράδυ του Σαββάτου μας δίδαξε ήθος, δύναμη και πίστη.


 

Η ομιλία του Παναγιώτη Πλακεντά .

 

Συνδημότισσες Μητέρες,

Αγαπητές φίλες της «Ενωμένης Εορδαίας»

Σας καλωσορίζω στην σημερινή μας εκδήλωση και σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας στο κάλεσμά μας, να συμμετέχετε στην συμβολική γιορτή.

Μια γιορτή αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου, στην ωραιότερη λέξη της ανθρώπινης φύσης, στην οντότητα εκείνη που μπροστά της έτεινε ευλαβικά το γόνυ και ο Χριστός μας, στη ΜΗΤΕΡΑ.

Τόσο εγώ όσο κι οι συνεργάτες μου που απαρτίζουμε την ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΟΡΔΑΙΑ, θέλαμε να κάνουμε όχι μια ακόμη εκδήλωση για τη Γυναίκα αλλά μια κατάθεση ψυχής για το άλλο μισό του ουρανού. Νωρίτερα ακούσαμε ποια μπορεί να είναι η δύναμη της μάνας. Καθημερινά αναγνωρίζουμε γύρω μας τέτοιες περιπτώσεις.

Πριν από λίγο καιρό συγκροτήσαμε την ενωτική δημοτική παράταξή μας, όχι για να παρουσιάσουμε ακόμα ένα συνδυασμό αλλά για να καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση ανάπτυξης του τόπου, διορθώνοντας τα κακώς κείμενα, σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα, αλλάζοντας την καθημερινότητα.

Καθημερινότητα για εμάς είναι:

 • H καθαριότητα των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων.
 • Ο φωτισμός.
 • H αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα σκυλιά τόσο στην πόλη όσο και στις Τοπικές Κοινότητες
 • Η αποκομιδή των σκουπιδιών τις ημέρες και τις ώρες που χρειάζεται.
 • Η προσβασιμότητα της μητέρας των ΑμεΑ στα πεζοδρόμια.
 • Η ανεργία των νέων γυναικών.
 • Οι ανύπαρκτες ή οι επικίνδυνες παιδικές χαρές στις οποίες θα έπρεπε να παίζουν τα παιδιά μας.
 • Οι ελλιπείς χώροι άθλησης.
 • Οι οργανωμένες δράσεις πολιτισμού, εικαστικών τεχνών και θεάτρου.

 

Αυτές είναι οι προτεραιότητες μας, αυτοί είναι οι εχθροί που πρέπει να νικήσουμε για να πάμε τον τόπο στην επόμενη μέρα.

Ειδικότερα για εσάς προτείνουμε:

 • Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω της μόχλευσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ευκαιριών.
 • Στήριξη των γυναικείων συνεταιρισμών και συλλόγων και ώθηση δραστηριοτήτων μέσα από υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας.
 • Λειτουργία με ευθύνη του Δήμου μας του νέου υπερσύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού που κατασκευάστηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο. Έτσι θα σταματήσουμε να φιλοξενούμε τα παιδιά μας σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις και αντιπαιδαγωγικές αίθουσες.
 • Σε συνεργασία με εξειδικευμένους διατροφολόγους εντάσσουμε ξανά την σίτιση στους παιδικούς σταθμούς, με στόχο την υγιεινή διατροφή και την ενημέρωση των παιδιών. Ταυτόχρονα δίνουμε προτεραιότητα στα τοπικά μας προϊόντα και στα ιδιαίτερα διατροφικά χαρακτηριστικά που έχουν.
 • Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στο πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού και προσπαθούμε μέσα από την ενημέρωση να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Πρόθεση μας να υλοποιήσουμε ξανά το πρόγραμμα πριν τον σχολικό εκφοβισμό που έτρεξε πριν από 6 χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία.
 • Αντιμετωπίζουμε τη βία κατά των γυναικών σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία ισότητας.
 • Αδειοδοτούμε τις παιδικές χαρές και ανανεώνουμε τις εγκαταστάσεις, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν με ασφάλεια να απολαμβάνουν το παιγνίδι τους.
 • Ανοίγουμε τις σχολικές αυλές το καλοκαίρι ώστε τα παιδιά με την παρουσία γυμναστών να έχουν χώρους άθλησης και παιγνιδιού.
 • Υλοποιούμε νέα προγράμματα άθλησης, κολύμβηση, τένις μόνο για γυναίκες σε ώρες και μέρες λειτουργικές.

 

Αυτές είναι οι ρεαλιστικές προτάσεις μας τόσο για την καθημερινότητα της μητέρας/γυναίκας, όσο και για τα μικρά αλλά δύσκολα πράγματα που κάνουν περίπλοκη τη ζωή μας.

 

Αγαπητές φίλες,

Το ταξίδι της Ενωμένης Εορδαίας συνεχίζεται με την πυξίδα σταθερά προσανατολισμένη στην επόμενη μέρα.

Μόνο η συνένωση δυνάμεων δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανάπτυξης για την επόμενη μέρα. Πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας ενωμένοι σαν μια γροθιά, εγώ και οι άξιοι συνεργάτες μου.

 

Το ψηφοδέλτιο μας απαρτίζεται από νέους πρωτοεμφανιζόμενους ανθρώπους, σε ένα ποσοστό άνω του 60%, αλλά και από έμπειρα στελέχη. Είναι ένα κράμα που εγγυάται ότι μπορεί να διοικήσει τον τόπο από την πρώτη κιόλας μέρα.

 

 

Με εμπειρία κι αποτελεσματικότητα.

Με γνώση και παρέμβαση.

Με φρέσκες ιδέες και νοικοκυροσύνη.

Με μεράκι και όρεξη για πολύ δουλειά.

Δεν είναι καιρός για πειράματα και δοκιμές. Σας ζητάμε ισχυρή εντολή και δύναμη. Εμπιστευτείτε μας.

 

Δώστε μας την ευκαιρία αυτά που σήμερα λέμε αύριο να το κάνουμε πράξεις.

 

ΞΕΡΟΥΜΕ-ΤΟΛΜΑΜΕ-ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 

Δεν είναι πάντα βίαια τα νερά του ποταμού. Μερικές φορές φταίνε οι όχθες που τα περιορίζουν.

 

Γιατί η ιστορία γράφεται από τους παρόντες.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Δώστε δύναμη στην Ενωμένη Εορδαία.

 

 

 

Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».  Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».Παναγιώτης Πλακεντάς: «Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο σύμβολο του κόσμου».

 

 

Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα