21 Ιανουαρίου 2020
Αρχική » ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ » Απόπειρα εξαπάτησης ηλικιωμένης στην Πτολεμαΐδα
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απόπειρα εξαπάτησης ηλικιωμένης στην Πτολεμαΐδα

Καταγγελία αναγνώστη στο eordaialive.com..

 

Ονομάζομαι Α. ..  και θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό προσπάθειας εξαπάτησης ηλικιωμένου μέσω τηλεφώνου, στην πόλη μας στην Πτολεμαΐδα.

Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι 12/12/2019 τηλεφώνησε κάποιος στο σταθερό μας τηλέφωνο με απόκρυψη, στη οικία της μητέρας μου ετών 82, προσποιούμενος γιατρό, ο οποίος την πληροφόρησε, ότι η κόρη της (και αδελφή μου, όπου την ανέφερε με το Όνομα και το Επώνυμο της), εσπασε το πόδι της.
Ο δήθεν γιατρός αφου ρώτησε αν η μητέρα μου ειναι μόνη της (η ιδια απάντησε καταφατικά), της εδωσε να συνομιλήσει με μια προσποιούμενη την αδελφή μου, να κλαίει και να λεει οτι ειναι η κόρη της.
Ο Γιατρός που δεν μιλούσε καλα ελληνικά ενημέρωσε οτι ειναι αλλοδαπος γιατρός για να καλύψει  τα “σπαστά” ελληνικά του.

Ευτυχώς ήμουν παρών και εγώ που καθώς παρακολουθούσα όσο μπορούσα την συζήτηση τους και πριν προλάβει να ζητήσει οτιδήποτε (υποθέτω θα ζητούσε χρήματα για εγχείρηση), πήρα το ακουστικό για να συνομιλήσω με τον εν λόγω γιατρό. Μόλις ανάφερα ότι είμαι ο γιος και ρώτησα τι ακριβώς συμβαίνει, μου έκλεισε το τηλέφωνο.
Φυσικά πήρα τηλέφωνο στην αδελφή μου αμέσως μετά η οποία με ενημέρωσε οτι είναι μια χαρά και τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύουν.

Παρακαλώ ενημερώστε την τοπική κοινωνία της Εορδαίας για το παραπάνω συμβάν , ωστε να είμαστε όλοι προσεκτικοί όχι μόνο με εμάς τους ίδιους, αλλά και με τους συγγενείς μας και τους δικούς μας ανθρώπους.

1 σχόλιο

Anonymous 12 Δεκεμβρίου 2019 at 22:19

Καλησπέρα.. ονομάζομαι Μ. Σήμερα πήραν και στην μητέρα μου τηλέφωνο κατά τις 5 και κάτι. Το σήκωσα εγώ και αμέσως κάποιος που έκανε ένα κοριτσάκι που έκλαιγε έλεγε πως είναι η κόρη της μητέρας μου (δηλαδή εγώ). Και έλεγε : έλα μαμά η κόρη σου είμαι και έσπασα το πόδι μου. Αμέσως εγω ρώτησα ποιος κάνει πλάκα και αυτός συνέχισε να λέει πως είναι η κόρη της μητέρας μου. Αμέσως του είπα: κόψε την πλάκα γιατί θα έρθω εκεί που είσαι και θα σου σπάσω τα μούτρα. Αμέσως έκλεισε το τηλέφωνο… Να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Εμένα οι γονείς μου δεν είναι μεγάλοι σε ηλικία.

Τα σχόλια έκλεισαν.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα